2011. október 9., vasárnap

Avokádó krém

Az avokádónak kellemes édeskés, krémes íze van, de azt nem lehet rá mondani, hogy nagyon erőteljes lenne ezért szerintem kár elnyomni olyan durva fűszerrel, mint például a fokhagyma. Ebbe a krémbe csak egy kevés citromlevet, kevés olivaolajat, apróra vágott petrezselymet, sót és borsot tettem. Más nem is kell. Az avokádó legyen jó érett, krémes, különben nem lehet szétnyomni és ráadásul még keserű is. A túlérett, megbarnult húsú avokádó szintén ehetetlen és gusztustalan is, szóval nem könnyű a legjobb állapotában elcsípni sajnos.


Ha akad otthon mascarpone vagy túró azzal remekül lehet gazdagítani a krémet, de ne vigyük túlzásba, max 1/3-ad rész krémsajt elég hozzá. Frissen sütött ropogós barna kenyérrel remek rágcsa. Tele van B, E és K vitaminnal és rendszeres fogyasztása csökkenti a vér koleszterinszintjét is.

Megj.: az avokádó magját remekül lehet csíráztatni és elég gyorsan hatalmas "fa" nő belőle. Nekem volt egy majdnem 2 méteres példányom, de sajnos költözéskor meg kellett válnom tőle.