2012. április 12., csütörtök

Remek rozskenyér

A jó kenyér akkor jó, ha magában is finom, ez pedig éppen egy ilyen recept  :)
Víz helyett tejsavót használtam, fúszernek borsot és őrölt köménymagot ettől lett kellemesen savanykás, pikáns rozsos kenyér jellege. Itt a recept:

200 g rozsliszt
50 g teljes kiörlésű árpaliszt (mással is helyettesíthető)
50 g búza kenyérliszt (T-710)
15 g sikér
15 g kovászpor
200 ml tejsavó
4 g só
4 g cukor
1 ek méz
1 ek őrölt köménymag
10 g szárított élesztő
bors

Kenyérsütő gépben 30 percig dagasztottam, aztán meleg helyen kelt 1 órát, majd átgyúrtam, formáztam, újabb 1 órát kelt végül 220 fokos sütőben 30 perc alatt ropogósra sütöttem.

A végeredmény (már félig el is fogyott :)