2013. június 9., vasárnap

Omlós házi keksz

Néha jólesik elrágcsálni valami kis édes kekszet, de a Győri Jó Reggelt kicsit túl kemény és túl édes, ráadásul nem is lehet kapni Németországban... :) ezért gondoltam kitalálok valami hasonlót. Többszöri nekifutás után a következő mix bizonyult sikeresnek:

6 dkg 630-as liszt
6 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt
8 dkg darált müzli (bármilyen zacskós müzli darabosra, nem lisztesre darálva)
5 dkg darált dió vagy mandula, aszalt gyümülcs mix bármi
1 kk sütőpor
3 kk kakaó
12 dkg vaj

1 tojás
1 ek méz
1 ek barna cukor
2 ek tejszín

A száraz dolgokat összemorzsoltam a vajjal, aztán összegyúrtam a nedvesekkel. A trutyit folpackba tekertem hengeresre. Hűtőben keményre hűtöttem, ujjnyi karikákra vágtam és 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt megsütöttem. Félidőben érdemes megfordítani. Napokig, hetekig eláll és egyre omlósabb lesz az idővel...