Namost a túrós csusza azért problémás, mert se túrót, se csuszát nem lehet itt kapni. Van valami "cottage cheese" nevű dolog, ami túróra hasonlít kicsit, de sokkal hígabb, mint otthon és kis apró gömböcskék vannak benne. Kb. olyan az egész, mintha borsó méretű mozzarella sajtok uszkálnának híg tejfölben, szóval nem túró, na.
De ha villával nyomkodom kicsit, akkor olyasmi, az íze meg jó. A tészta az meg valami kínai cucc, jó drága, 2,50 € egy zacskó, cserébe iszonyat jó!
A főtt tésztát össze kell forgatni és sütni kicsit a füstölt szalonnával és a tejfölös túró felével. Friss bazsalikommal érdemes megszórni a végén, nyamiii...
1 megjegyzés:
Hát ez a túrós csusza nem éppen csusza. De úgy tűnik Bruxellesben minden másként van. Ha lehet házi tejetz kapni, akkor abból lehet annyi túrót készíteni könnyen, hogy csúszavacsorára ÉPPEN ELÉG.
Megjegyzés küldése