
Muszakát csinálni nem nehéz, csak nagyon macerás. Hatalmas disznóól lesz a konyhában, ha mindent jól csinál az ember, hehe. :) Jobbra egy kis ízelítő látható ebből.
A muszaka tulajdonképpen rakott padlizsán, tehát célszerű a hozzávalók alapján tagolni a munkafolyamatot. A padlizsánnal kell kezdeni, mert pucolás, karikázás sózás után állnia kell egy órát amíg barna levet izzad és nem lesz keserű, aztán papírtörlővel megtörölgetni. Miközben pihen hagymán piríthatjuk a darált bárányhúst. Ha nincs bárány, akkor persze bármi más is megteszi... Fűszer: só, bors, fokhagyma, provance-i zöldfűszerkeverék, szerecsendió és fahéj. Ja meg persze erőspaprika. Mi így szeretjük, de persze lehet variálni. A fahéj megdöbbentő, de nagyon jót tesz neki. Miközben egy másik edényben forr kb. 6 krumpli bedobunk melléjük kb. 6 paradicsomot 2 percre és utána megpucoljuk, aprítjuk és a húshoz adjuk.

Az elkészült muszakáról nincs fotó, de el tudom mondani milyen. Szottyadt padlizsán, krumpli és darálthús tocsog gyanús színű szmötyiben. Nem túl fotogén, viszont döbbenetesen finom!!! :)
8 megjegyzés:
Kibróbáltam, finom lett. :)
Köszi, ma megpróbálkozok vele. Ezer féle van a magyar weben, amit a Görögöknél ettem ahhoz talán ez hasonlít a legjobban, kíváncsian várom a végkifejletet. :)
Kösz a receptet,
Üdv.:
bANDYka
bANDYka, szerintem azért van annyi féle recept, mert eredetileg ez arab kaja, hús nélkül, gyakran hidegen fogyasztva. A neve is valami olyasmit jelent arabul, hogy hűtött. Azért lehet, hogy ezt a húsosat is kipróbálom, mert jól hangzik :)
reszelheted a sajtót a besamellmártásba is.v füstöltsajtot akár,kend ezt a tetejibe.mit szósz?
:D Nahat, orulok,, hogy itt vagyok :) Ezt a muszakat probalom ki, a tobbi amit talaltam tul komoly :))
Hadd mondjak meg annyit, h marhafinom :) lett! Pedig elrontottam a retegezesi sorrendet... krumpli-hus-padizsan-besamel-sajtra sikerult :)
Es szerintem nem nez ki rosszul :)
Koszi!
Köszi, örülök, hogy jó lett. Most vettem észre, hogy serpenyőt írtam pedig tepsire gondoltam. Legjobb valami jénai asszem... :)
Na végre egy igazi, így is van! Így készül a musaka! Köszönjük
Megjegyzés küldése