
Szóval rákot sós vízben sacc negyed óráig kell főzni, aztán egyesével megpucolgatni, a rákhúst pedig icipicire aprítani. Ez mindennel együtt közel egy órás szórakozás, de talán sietve 40 perc is elég, vagy 41...
Kis olivaolajon friss chilipaprikát pirítunk, rá 3-4 nagy gerezd zúzott fokhagyma, majd rá a rákhús, kis reszelt citromhéj meg 2-3 ek citromlé. Lehet, hogy sót és borsot is raktam rá, de őszintén már fogalmam sincs. El nem rontja valószínűleg...
Ami viszont szuper-fontos az a friss petrezselyem. Jó sok, mondjuk egy nagy csokorral apróra vágva bele a cuccba, kicsit érdemes hagyni díszítéshez, különösen ha fotózni is akarjuk a végén... :) Ehhez a két személyes adaghoz kb. 25dkg spagetti kell. Célszerű igazi olasz tésztát venni, mert egy rossz tészta pikkpakk hazavágja az egész kaját. A Barilla például nagyon jó választásnak bizonyult... Al dente roppanósra főzve, hideg vízzel NEM leöblítve, olivaolajon átforgatva, majd rákos cuccal keverve tálalható. Érdemes még citromot csavarni a tetejére. Nagy szerencsénkre találtunk egy citrommal töltött olivabogyó konzervet, ami önmagában is az egyik legjobb az olivabogyó műfajban, de ezt a kaját meg egyenesen a mezoszférába emeli! (Mondhattam volna sztratoszférát, az ismertebb, viszont alacsonyabban van. :) A Föld szféráiról bővebben a Wikiben.
Ez meg itt a tarisznyarák, amit végülis nem kaptunk...

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése