Első próbákozásra egy egyszerű recept: víz, cukor, élesztő, ízesítés.
Na kicsit bővebben:
- 400 g gyömbér (500-ról indult, de meghámoztam)
- 600 g bio alma (ez hámozatlan)
- 5 bio citrom (kezeletlen, mert a héját is felhasználtam)
|
Gyömbér, alma, citrom
|
|
Etoile nátriumszegény ásványvíz, pH 6.9
|
|
Cukros víz, alma, gyömbér (és néhány citrom hámozott héja) kb. 65C-ra melegítve
|
|
Cukor 1.060 (Brix 15), várható alkohol 8.5-10%? Citromlé a pH beállításhoz
|
| | |
pH kb. 3.5-4.5 között legyen |
|
Az összes hozzáadott vízzel a keverék kb. pH 5.2 lett és kb. 3 citrom leve vitte le pH 4 körülire. A hőmérséklet 48-50 C fok körül volt és kb. 6 órát kellett várnom, hogy 27C fok körül hozzá tudjam adni az élesztőt.Kb. 2 hét erjesztés után leszűröm majd, aztán 1 hetet pihen, aztán kis cukor (kb. 50g) + élesztő a karbonizációhoz, majd palackozás.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése