2008. március 9., vasárnap

Fincsi reggeli

A fekete kenyér rostokban gazdag és finom is, persze nem szabad rá úgy gondolni, mintha kenyeret ennénk. A magyar fogalmak szerint ugyanis nem sok köze van a kenyérhez. Finn kollégám viszont például azt nem érti, hogy azt a fehér kenyeret hogy lehet megenni? Nem is eszi, hanem mélyhűtőben tárolja a finn fekete kenyeret.

Ez itt most nem finn kenyér, hanem talán német, de a német kollégám is a német kenyérre esküszik, mi magyarok meg a friss ropogós héjú fehér kenyérre gondolunk kenyérként.. így megy ez. Naszóval fekete kenyér, rajta házi vaj, kis só, rajta füstölt lazacfilé. Állítólag a norvég a tuti, de nagyon rosszat szerintem nem lehet venni, szóval kb. mindegy. Kis újhagyma meg kapor a tetején, frissen facsart narancslé, elég ütős reggeli...

Nincsenek megjegyzések: