2009. október 11., vasárnap

Ronél borsmártása

Ronél mutatta Dél-Afrikában ezt az egyszerű de sokoldalú mártást. Elsősorban steak mellé kínálják, de szerintem szinte bármilyen sülthöz remek! Kell hozzá jó sok (de inkább rengeteg) durvára zúzott bors. Lehet kapni csomagolva, de mozsárban is lehet játszani vele. A borsot kevés vajon kicsit megpirítom, felöntöm tejszínnel és megsózom (borsozni nem kell, hehe :). Folyamatosan kevergetve megvárom amíg besűrűsödik. Ez lehet akár 15-20 perc is, szóval türelem. A legvégén, amikor már jó sűrű, konyakot öntök hozzá, két mozdulattal elkeverem és azonnal tálalom a friss sült mellé. Mennyiségeket illetően ízlés szerint lehet variálni, de az egyszerűség kedvéért számoljunk fejenként 1 dkg borssal, 1 dl tejszínnel és 1 cl konyakkal. Vigyázzunk ne legyen nagyon vajas a sónál viszont vegyük figyelembe, hogy ne a húst sózzuk, hanem a szószt.

2 megjegyzés:

duende írta...

Hú, ezt kipróbálom! Köszi. Nagyon jól hangzik.

Pein Milan írta...

Majd szolj milyen lett! Es milyen hussal?