2012. május 21., hétfő

Füstölt pisztráng

Boszniában rengeteg a pisztráng és szinte ingyen adják. Frissen, felpucolva 1500 Ft (5 EUR) kilója. Sütve is finom, de most füstölni támadt kedvem. Ehhez csak egy olyan tepsi kell amibe tudunk tenni egy rácsot. A rács tetjére megy a füstölnivaló, alá pedig faforgács, fűrészpor (keményfából, nem fenyőből). A halakat kívűl-belül jól besóztam. Igy néz ki a hal a rácson:
Pisztrángok a rácson

Sima kerti grill melegít alul. Halak lefedve a füstben pihennek.

Kb. 4 óra múlva puha, zamatos a füstölt pisztráng

Végül a halhúst lefejtettem, hozzáadtam fele rész olvasztott vajat, borsot, petrezselymet, Erős Pistát ízlés szerint és botmixerrel pépesítettem. Hűtőben fél óra alatt megdermed és remek pástétom fokhagymás pirítóson például...

Nincsenek megjegyzések: