2006. június 11., vasárnap

Kuszkusz


Na ez a legnagyobb királyság!!!
Végülis olyan kaja, hogy kuszkusz nincs, illetve ezerféle variáció lehet én mégis mindig ugyanazt csinálom, mert nagy királyság. Jó sok paprikával pörköltalapot csinálunk és felöntjük fél liter húslével. Beledobunk 1-2 kockara vagott cukkinit és 4-5 percig forraljuk. Só, bors, erőspaprika megy még bele, aztán 250g kuszkusz, egy marék friss petrezselyemzöld apróra vágva. Tűzről levéve fedő alatt 5 perc alatt kész. Célszerű nagy, lapos serpenyőben csinálni és 1-2x átforgatni, hogy ne ragadjon össze. Ha nincs sok időnk és hús otthon :) akkor itt abba is hagyhatjuk, magában is nagyon finom!

Ha viszont nagyon durván jót akarunk, akkor egy kis bárány vagy sertéshúsból (300-400g) brassói szerű dolgot csinálunk (hagyma, hús, só, bors, fokhagyma plusz mindig annyi víz, hogy félig süljön, félig főjön...) Kb. 3/4 óra kell a húsnak. Időnként dobjunk rá egy púpozott kiskanál Sherwoods Hot Curry-t vagy bármelyik kedvenc indiai curry porunkat. Sokat! Aztán a végén 2-3dl tejszínnel öntsük nyakon, egyet rottyan, aztán rá a cukkinis kuszkuszra.
Abbahagyhatatlan... szóval lehet kezdeni előlről a főzést, vagy egyből duplázni az adagot. :)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg jó. HE