2006. július 16., vasárnap

Bárány biryani

Mondhatnám azt is, hogy rizseshús, mert végülis az. Indiai és egyéb ázsiai éttermekben talalákozhatunk sokféle biryanival mindenféle húsokból. A lényeg a rizs, a hús és a sok fűszer - szerintem. Ezen belül is a legfontosabb a basmati rizs. Mást nem is nagyon használok, annyival finomabb bármi más rizsnél. Egy tojásból és tejből csinálok egy nagyon laza omlettet, erre rakom a kifőtt kihűlt rizst és serpenyőben sütöm még negyed órát, végén néhány marék szójacsírát keverek bele és megszórom galangával.
A báránycombot apró falatokra kockázva, vörös és fokhagymán pirítom, aztán kis víz, chilli, galanga por, só, bors és sambal badjak pasztával 1 óráig főzöm, kis vizet utánaöntve 10 percenként kb. A Sambal Badjak házilag is elkészíthető (lásd a linket), csak egy kis Laosz-por, rákpaszta, folyékony tamarind, citromfű, barnacukor, kókuszkrém és még pár apróság kell hozzá, szóval ezt egyszerűbb megvenni... :) Brutálisan jó kombináció! (Köszi Geri!)
Ha puha a husi, akkor zutty a rizsbe az egészet. Paradicsommal, szójacsírával és kovászos ubival ettük jól...

Nincsenek megjegyzések: