Mondhatnám azt is, hogy rizseshús, mert végülis az. Indiai és egyéb ázsiai éttermekben talalákozhatunk sokféle biryanival mindenféle húsokból. A lényeg a rizs, a hús és a sok fűszer - szerintem. Ezen belül is a legfontosabb a basmati rizs. Mást nem is nagyon használok, annyival finomabb bármi más rizsnél. Egy tojásból és tejből csinálok egy nagyon laza omlettet, erre rakom a kifőtt kihűlt rizst és serpenyőben sütöm még negyed órát, végén néhány marék szójacsírát keverek bele és megszórom galangával.A báránycombot apró falatokra kockázva, vörös és fokhagymán pirítom, aztán kis víz, chilli, galanga por, só, bors és sambal badjak pasztával 1 óráig főzöm, kis vizet utánaöntve 10 percenként kb. A Sambal Badjak házilag is elkészíthető (lásd a linket), csak egy kis Laosz-por, rákpaszta, folyékony tamarind, citromfű, barnacukor, kókuszkrém és még pár apróság kell hozzá, szóval ezt egyszerűbb megvenni... :) Brutálisan jó kombináció! (Köszi Geri!)
Ha puha a husi, akkor zutty a rizsbe az egészet. Paradicsommal, szójacsírával és kovászos ubival ettük jól...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése