2006. október 29., vasárnap

Húsos palacsinta

Ahogy a nevéből is következik kell hozzá valami hús meg palacsinta.
Palacsinta: 30 dkg liszt, 1 tojás, fél liter tej, kis só, 1 ek olaj, robotgép, 2 perc, sutty.

Hús az mindegy, szaftos legyen és apró. Mondjuk pörkölt apróra vágott hússal jó, de én darálthúst csináltam. Olaj, hagyma, sok paradicsom, paprika, só, bors. Kb. 10 perc alatt megvan, végén dobok rá egy marék frissen vágott petrezselymet - így friss marad az íze. Keverek még bele tejfölt és reszelt sajtot is. Belebatyuzom a palacsintába, jénaiba teszem és tejszínes, tejfölös, reszelt sajtos szósszal locsolom, aztán be a sütőbe, 15 perc és kész is van. Valószínűleg marad ki palacsinta, abba lehet lekvárt és nutellát tölteni és jó lesz desszertnek. :) Nekem 12 palacsinta lett a fenti adagból, 6 sós és 6 édes.

2 megjegyzés:

Lilly írta...

Isteni!

Névtelen írta...

Szia Milán!

A húsos palacsinta disznópörkölttel töltve a legfinomabb! És persze a apróra vágva, nem darálva.
A kedvenc kajám! Éljenek a disznók, halál a csirkékre!


Ü.: SS